Din Bil
Din Bil

Skadereparation - Audi

Smidiga reparationer. Smidigare bilägande.

Vi gör det lättare att ta hand om din Audi. Med hjälp av digital skadebesiktning sparar du tid och får svar inom tre dagar. Vi tar hand om plåt-, lack-, och krockskador - för din trygghet.

Anmäl skadan till ditt försäkringsbolag

Det är viktigt att du anmäler din skada så tidigt som möjligt.

Boka tid för besiktning

Du kan antingen välja en verkstad i ditt närområde, eller en som ditt försäkringsbolag rekommenderar.

Förbered bilen för reparation

Innan du lämnar in bilen på verkstaden bör du se till att den är ren och tömd på personliga tillhörigheter.

Reparation

På datumet för reparationen lämnar du in bilen till din auktoriserade Audi-verkstad.

1. Anmäl skadan till ditt försäkringsbolag

Det första steget efter att en olycka skett eller att din bil har utsatt för skadegörelse är att kontakta ditt försäkringsbolag. De hjälper dig vidare och kan i många fall hänvisa dig till en reparationsverkstad i ditt närområde.

Vid smitning, parkeringsskada eller en viltolycka ska skadan även anmälas till polisen.


2. Boka tid för besiktning

Vid en besiktning dokumenteras bilens skador, vi tar fram en kostnadskalkyl som skickas till ditt försäkringsbolag och du får ett datum för reparation. 

Du kan själv välja en verkstad eller en som ditt försäkringsbolag rekommenderar. Besiktningen kan göras digitalt via din mobil, eller fysiskt på din valda, auktoriserade Audi-verkstad.


Nedan kan du läsa mer om de två alternativen.

Digital fotobesiktning

Tack vare vår digitala fotobesiktning för Audi besparar du dig en extra resa till verkstaden - en vinst för både dig och miljön. Med hjälp av din mobilkamera och enkla instruktioner hjälper du våra skadehandläggare att göra en bedömning på rekordtid, från bekvämligheten av ditt hem. Inom tre dagar efter att du har skickat iväg dina bilder återkommer våra servicetekniker med ett datum för reparation. 

Fysisk besiktning

En fysisk besiktning görs på plats hos din auktoriserade Audiverkstad och bokas via telefon. Besiktningen tar cirka 30 minuter och utförs av en servicetekniker. Efter besiktningen får du ett datum för din planerade reparation, då du får komma tillbaka till verkstaden.

Boka besiktning

Både digital och fysisk besiktning kan bokas genom att kontakta din verkstad - du hittar kontaktuppgifter till alla verkstäder genom knappen nedan. Fysisk besiktning kan också bokas via vår onlinebokning.

3. Förbered bilen för reparation

Innan du lämnar in din bil på reparation finns det ett antal punkter att tänka på:

  • Tag med försäkringsbrev med skadenummer och andra eventuella handlingar
  • Bilen bör vara tvättad
  • Demontera takbox och takräcke
  • Töm bagageutrymmet och lämna inga värdesaker i bilen
  • Tag med nyckel till hjulbultar/dragkrok


4. Reparation

Under reparationen bidrar en mängd professioner på skadeverkstaden till att din bil återgår till toppskick, bland annat verkmästare, reservdelspersonal, bildemonterare, skadereparatör och billackerare.


För att minimera miljöpåverkan vid våra reparationer arbetar vi hållbart och cirkulärt i så stor mån som möjligt. Till exempel genom att, istället för att använda nya komponenter, återanvända bildelar som håller fortsatt hög kvalitet. När alla godkända skador är reparerade lämnas bilen till lackeringsverkstaden, där den skadade delen av karossen slipas och grundlackeras. I det sista steget sker slutmontering och kvalitetskontroll innan din bil är redo att hämtas upp.


Att tänka på

Efter en reparation

- Tvätta endast bilen med kallt vatten och milt tvättmedel - Torka med fuktig eller våt trasa, inte en torr - Undvik att tvätta i direkt solsken, maskintvätt och starka kemikalier - Först efter 90 dagar kan bilen maskintvättas, poleras och vaxas