Din Bil
Din Bil

Privatleasing

Škoda privatleasing - ett smart sätt att köra Škoda.

Privatleasing är ett smart och smidigt sätt att köra Škoda. Njut av alla fördelar och friheten en bil ger. Genom privatleasing behöver du inte tänka på kontantinsats eller annat som hör till att äga en bil, och du betalar endast en faktura i månaden. Du kör alltid en ny och fräsch bil och när leasingavtalet är slut lämnar du tillbaka bilen till din återförsäljare.

Vilken Škoda passar dig?

För dig som vill privatleasa

Privatleasing finns tillgängligt för alla modeller i Škodas modellprogram. Anpassa din bil helt enligt dina önskemål, både när det kommer till färg, funktioner och utrustning.

sidopuff-bild
sidopuff-bild

Ett bra val för dig och din bil

Škoda försäkring

Vi har tagit fram en försäkring för dig som privatleasar din Škoda. Den ger en rad fördelar som gör livet enklare. Bland annat får du: - Fri lånebil vid händelse av skada - 20 % lägre pris när du privatleasar bilen genom Škoda Financial Services - Likvärdig Škoda vid händelse av totalskada - Du får 3000 kr lägre självrisk vid skada som ersätts av vagnskadegaranti

Allt för din Škoda

Din Bil Serviceavtal

Kombinera din privatleasing med Škoda Serviceavtal och Škoda Försäkring för ett heltäckande skydd av din Škoda. Med Škoda Serviceavtal får du originalservice till en fast månadskostnad där allt är samlat på en faktura. Din bil repareras alltid med Škoda Originaldelar och uppdateras med den senaste programvaran.

sidopuff-bild

Fördelar med Škoda privatleasing

Inget krav på insats

Du behöver inte betala någon kontantinsats.

Inget ägande

När avtalstiden är slut lämnar du tillbaka bilen till din Škoda-återförsäljare.

Du väljer din avtalstid

Vanligast för privatleasing är 36 månader.

sidopuff-bild

För din trygghet

Škoda mobilitetsgaranti

Mobilitetsgarantin ingår för alla privatleasingbilar och innebär att du får hjälp på plats om din Škoda får akut driftsstopp. Gäller dygnet runt, i hela Europa.

Avtal och betalning

Kostnaden för din leasing beror bland annat av längden på ditt avtal och planerad körsträcka. Vid privatleasing är det viktigt att tänka på din planerade körsträcka. Du kan välja mellan 1000, 1500 eller 2000 mil per år, och kör du längre än avtalat tillkommer det en kostnad.
Betalningen sker månadsvis och baseras på rörlig ränta, vilket gör att den kan ändras beroende på marknadsläget och hur räntan utvecklas. Du får allt samlat på en faktura om du väljer till Din Bil Serviceavtal och Škoda Försäkring. Vi vill att du ska känna dig trygg när du väljer våra tjänster. Därför ingår 3 månader gratis betalskydd vid privatleasing.

Se bilar för privatleasing

Vanliga frågor och svar

Ja, det går att bryta privatleasingavtalet tidigare mot en kostnad. Fram till avtalsmånad 12 betalas full avgift, därefter erläggs en kostnad uppgående till 40% av de kvarvarande icke förfallna leasingavgifterna. Kostnaden per kvarstående månad understiger aldrig 1000 kronor. Onormalt slitage och eventuella övermil kan också debiteras.

Ja, du kan köra din leasingbil utomlands. Du får vistas med bilen utanför Sveriges gränser i 45 dagar. Behöver du vistas längre än så behöver du ansöka om ett tillstånd hos oss för det. Tänk på att göra detta i god tid innan då handläggningstiden är 2 – 3 arbetsdagar. Du behöver också ha rätt försäkring och att den gäller för det land du tänker besöka och de länder du passerar. Kontakta ditt försäkringsbolag för att få information om vad som gäller för din försäkring.

Vem som får köra bilen beror på vad som har avtalats i ditt leasingavtal. Vilka och hur många personer som får köra bilen kan därför skilja sig beroende på vad som avtalats.

Det är viktigt att vårda din bil. Om du får skador på din privatleasingbil behöver du åtgärda dessa via ditt försäkringsbolag innan bilen återlämnas. Om du väljer Škoda Försäkring ingår det i privatleasingavtalet att du får tillgång till en fri lånebil om du inte kan använda bilen på grund av en försäkringsskada. Det är viktigt att bilen servas hos en auktoriserad märkesverkstad och i enlighet med den serviceplan Škoda utfärdat.


Garanterat restvärde innebär att du inte behöver fundera kring bilens framtida värde. Den är fastställd eller "garanterad" vid leasingperiodens start med hänsyn tagen till bilmodell, avtalstid och planerad körsträcka. Onormalt slitage som inte åtgärdas påverkar bilens värde.

När privatleasingavtalet startas tillkommer en uppläggningsavgift på 495 kr. Med din första faktura tillkommer en administrationsavgift på 59 kr. Om du önskar e-faktura kan du lägga till detta, då blir administrationsavgiften i stället 0 kr. Årlig fordonsskatt tillkommer till månadsbetalningen, denna faktureras dig som leasingtagare direkt från Transportstyrelsen.